Стало відомо, скільки українців працює у Польщі

Епідемія коронавірусу вплинула на кількість іноземців, які проживають у Польщі
Стало відомо, скільки українців працює у Польщі
Заробічани. Фото з вільних джерел
22 Жовтня 2020, 15:28
читать на русском

Очільниця Фонду соціального страхування (ZUS) Гертруда Усцінська повідомила, що за офіційними даними у Польщі працює 507 тисяч українців. Загалом у країні працевлаштовано не менше 700 тисяч іноземців.

Про це йдеться в bankier.pl.

За останніми даними, офіційно до соцзахисту звернулося 570 тис. громадан України, 46,2 тис. білорусів, а також 11,1 тис. громадян Грузії.

Усцінська зазначила, що за останні 16 років зі всіх іноземців, котрі отримували поліс соціального страхування, саме 75% були українцями.

Зазначається, що з березня 2020 року кількість українців, які купили страховий поліс, впала на 10%. З червня місяця кількість іноземців поступово почала зростати через відкриття кордону з Польщею.

Читайте також

Кількість іноземців, зареєстрованих в Фонді соціального страхування, на кінець вересня 2020 року становила 689 тисяч, що означає збільшення на 31 тисячу порівняно із серпнем.

У  ZUS зазначили, що кількість іноземців, зареєстрованих на кінець вересня цього року, також була вищою на 19 тисяч в порівнянні з лютим цього року. У відомстві додали, що це надзвичайно важливо, оскільки епідемія коронавірусу вплинула на кількість іноземців, які проживають у Польщі.

Аналізуючи останні дані, ми можемо побачити, що ситуація стабілізувалась. У вересні ми перевищили рівень з лютого. Ми змирилися з втратами, і це позитивна інформація в контексті системи соціального забезпечення та ринку праці, - зазначив Усцінська.

Згідно з даними, лише 21,5 тисячі іноземних заробітчан, які мають страховий поліс, ведуть свій бізнес. У той час, як 409 тисяч працють на підприємстві чи в компанії.

Читайте також

Нагадаємо, що Україна, Польща та Литва активізували співпрацю у сфері безпеки в рамках "Люблінського трикутника". Причиною цього є ситуація в Білорусі та можливе посилення впливу Росії в регіоні.