Стало відомо, як отримати посвідчення водія під час війни

Термін навчання для майбутніх водіїв скоротили, зменшивши на 20% теоретичну частину
Стало відомо, як отримати посвідчення водія під час війни
Водій Фото: Pexels
11 Травня 2022, 13:47
читать на русском

У вівторок, 10 травня, на засіданні Кабміну спростили процедуру навчання та отримання посвідчення водія під час війни.

Про це повідомили в МВС.

КМУ прийняв постанову "Про навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів у період дії воєнного стану в Україні", - йшлося в повідомленні.

Відтепер скласти практичний іспит можна в будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від того, у якому сервісному центрі складено теоретичний іспит. Тоді як отримати посвідчення також можна у будь-якому сервісному центрі, незалежно від місця складання теоретичного та/або практичного іспитів.

Також навчання з теоретичної підготовки, перепідготовки й підвищення кваліфікації водії можливе дистанційно через Zoom, Skype, Google meet тощо.

Зазначили, що для майбутніх водіїв на категорії В (легкові авто) та C1, C, С1Е, СЕ (вантажні авто з причепом) скоротили термін навчання, зменшивши на 20% теоретичну частину. Зокрема, прибрали теми "Будова і технічне обслуговування ТЗ", "етика водія ТЗ" тощо.

Додали, що з'явилася можливість повернути свідоцтво про реєстрацію автомобіля, виданого за заявою його власника на ім'я особи, яка здійснює поїздку за кордон, протягом десяти днів з дня повернення цієї особи з-за кордону до будь-якого СЦ МВС.

Нагадаємо, в Україні під час війни державні послуги для водіїв доступні у ЦНАПах та сервісних центрах МВС.

Читайте також

1