Стало відомо, як заощадити електроенергію під час опалювального сезону

У Київтеплоенерго рекомендують замінити усі побутові прилади на економні з класом енергоефективності А, А+, А++ або А+++
Стало відомо, як заощадити електроенергію під час опалювального сезону
лампа, електроенергія (Фото: pixabay)
19 Вересня 2022, 20:31
читать на русском

У Київтеплоенерго дали українцям шість порад, як заощадити електроенергію.

Про це повідомили в Київтеплоенерго в Telegram.

Продовжимо розмову про економію електроенергії, а отже природного газу, за допомогою якого у Києві вона генерується. Прості поради допоможуть раціонально користуватись побутовими приладами та економити енергію, - йшлося в повідомленні.

Таким чином для економії електроенергії радять:

  • Холодильник поставити подалі від плити та радіаторів. Адже неправильно розташований холодильник споживає до 30% більше енергії.

 Через високу температуру збільшується навантаження на компресор, а це призводить до використання більшої кількості електроенергії та до зменшення строку служби приладу. Відстань від холодильника до стіни має становити не менше 5 см, - пояснили в Київтеплоенерго.

  • Пральну машину завантажувати на дозволений максимум. Адже при частковому завантаженні споживається майже стільки ж енергії, як при повному. Також 90% енергії йде на нагрівання води. Це ж стосується й посудомийної машини.
  • В електрочайнику потрібно кип'ятити лише необхідну кількість води та регулярно очищувати його від накипу.
  • Починати прасувати з тих речей, які потребують нижчої температури.
  • Налаштувати бойлер на оптимальну температуру. Якщо вона зависока – це зайві витрати та додаткове навантаження на прилад. Не вимикайте бойлер із мережі, адже на підтримку температури витрачається менше енергії, ніж на нагрівання з нуля.
  • Під час приготування їжі на електроплиті треба користуватися посудом з кришкою. Також необхідно вимикати конфорку за кілька хвилин до кінця приготування.

При нагоді замініть усі побутові прилади на економні з класом енергоефективності А, А+, А++ або А+++, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні опалення увімкнуть у квартирах тоді, коли температура повітря знизиться нижче восьми градусів тепла.

1