Стало відомо, яка кількість ракет залишилася в орків

Високоточна зброя в окупантів уже на межі
Важливо
Стало відомо, яка кількість ракет залишилася в орків
Ворожа ракета / Фото: dw.com
27 Серпня 2022, 18:27
читать на русском

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що в орків залишилося близько 45% ракет, які були до початку війни.

Про це він повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

За нашими підрахунками, в них залишилося не більше 45% від тих ракет, які були до початку війни, - сказав Вадим Скібіцький.

Він зазначив, що в орків складно з "Іскандерами". Адже їх залишилося близько 20% від тих, що були. Подібна ситуація з "Калібрами". Запаси ракет X-22 та С-300 також вичерпуються.

За всіма нормативними документами вони повинні мати 30% резерву, а його за деякими видами ракет уже майже немає. Наприклад, за тими ж "Іскандерами". Тому вони будуть використовувати інші засоби ураження. Вони зараз активно використовують "Ураган", "Смерч" - це те, що дозволяє здійснювати обстріл на короткій дистанції, на 70-80, максимум до 100 кілометрів, - пояснив він.

Зокрема, цією зброєю орки обстрілюють Миколаїв, Запорізьку область та Харків.

Цими системами вони будуть намагатися зруйнувати нашу інфраструктуру, об'єкти тепломережі, бойові порядки і нанести психологічний тиск на наше місцеве населення. Вони розуміють: якщо не буде тепла, то настрій населення буде зовсім інший, - сказав Скібіцький.

Своєю чергою гіперзвукових ракет "Кинжал" залишилося близько 30-40 штук.

Це ті зразки, які першими надійшли на озброєння. Вони не пішли в масове виробництво. Вони їх застосовували, це ефективна зброя, але вона використовується для демонстрації сили як для нас, так і для наших партнерів. В тому числі для США та Китаю, показуючи, що вони мають гіперзвукове озброєння, - додав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що від початку повномасштабного вторгнення Росія випустила по Україні близько 3,5 тисячі ракет.

Читайте також

1