Стало відомо, яку кількість генералів РФ знищили в Україні

На Росії з посад звільнили щонайменше шість командувачів
Важливо
Стало відомо, яку кількість генералів РФ знищили в Україні
Мертвий російський солдат Фото: Олексій Прищепа susidy.city
7 Серпня 2022, 15:19
читать на русском

Від початку війни в Україні знищили близько десяти генералів Російської Федерації.

Про це повідомили в британській розвідці в Twitter.

Додається щонайменше 10 російських генералів, убитих на полі бою в Україні. Кумулятивний вплив на послідовність командування, ймовірно, сприяє тактичним і оперативним труднощам Росії, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що на Росії звільнили щонайменше шість російських командувачів.

Низька ефективність збройних сил Росії під час її вторгнення в Україну дорого обійшлася російському військовому керівництву, що, швидше за все, призвело до звільнення щонайменше шести російських командувачів з початку бойових дій у лютому 2022 року. Командувачі Східного та Західного військових округів Росії, швидше за все, втратили командування, - йшлося в повідомленні.

Таким чином генерала-полковника Олександра Чайко звільнили з посади командувача Східним військовим округом у травні 2022 року. Своєю чергою генерал-полковник Олександр Журавльов, який командував Західним військовим округом з 2018 року, був відсутній на дні ВМФ Росії у Санкт-Петербурзі 31 липня 2022 року. Можливо, його замінив генерал-лейтенант Володимир Кочетков.

Також усунули генерала Олександра Дворнікова після того, як йому "було передано загальне командування операцією в Україні". А генерал Сергій Суровікін прийняв командування Південним угрупуванням військ від генерала Геннадія Жидка.

Нагадаємо, за минулу добу, 6 серпня, українські військові знищили близько 300 російських орків, три танки та три артилерійських системи.

Читайте також