Стартап гендиректора компанії, яка створила ChatGPT, запустив власний токен

Worldcoin, заснований Семом Альтманом та Алексом Бланією у 2019 році, планує використати технологію сканування очей для ідентифікації користувачів
Стартап гендиректора компанії, яка створила ChatGPT, запустив власний токен
Worldcoin
25 Липня 2023, 20:54
читать на русском

Криптовалютний стартап Tools for Humanity гендиректора компанії-творця ChatGPT Сема Альтмана Worldcoin запустив власний токен.

Про це пише Reuters.

При цьому Worldcoin, заснований Семом Альтманом та Алексом Бланією у 2019 році, планує використати технологію сканування очей для ідентифікації користувачів.

"Основною пропозицією проєкту є World ID - обліковий запис, який може отримати тільки реальна людина. Щоб отримати World ID, клієнт реєструється для сканування оболонки ока за допомогою "кулі" Worldcoin - срібної кулі розміром приблизно з кулю для боулінгу. Як тільки сканування підтверджує, що користувач є справжньою людиною, вона створює World ID", - пише агентство.

Проєкт має 2 мільйони користувачів у бета-версії, а з запуском у понеділок Worldcoin розширює масштаби операцій до 35 міст у 20 країнах. Як заохочення ті, хто зареєструється в певних країнах, отримають криптовалютний токен Worldcoin WLD.

Binance, найбільша криптовалютна біржа, заявила, що включить Worldcoin до свого лістингу, а попереднє відкриття торгів очікується в понеділок о 09:00 за Гринвічем.

Альтман сказав Reuters, що Worldcoin також може допомогти вирішити питання про те, як економіка буде змінена за допомогою генеративного ШІ.

"Люди будуть заряджені ШІ, що матиме величезні економічні наслідки", - сказав він.

Нагадаємо, Мінцифри України розглядає кілька варіантів інтеграції Chat GPT у цифровий сервіс держпослуг, і один із них – віртуальний помічник під робочою назвою "Надія".

Читайте також