Мінцифри хоче використовувати ШІ для застосунку "Дія"

Мінцифри також розробляє план, як інтегрувати навчання штучного інтелекту в систему освіти
Мінцифри хоче використовувати ШІ для застосунку "Дія"
Михайло Федоров Фото: Мінцифри
29 Квітня 2023, 21:06
читать на русском

Міністерство цифрової трансформації розглядає варіанти використання штучного інтелекту (ШІ) для застосунку “Дія”.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі.

"Зараз розглядаємо кілька ідей використання ШІ для Дії. Впевнений, він допоможе надавати послуги ще швидше та якісніше. Звичайно, досліджуємо всі елементи безпеки та захисту даних, перш ніж перейти до закритого тестування проєктів", – зазначив Федоров.

За його словами, Мінцифри також розробляє план, як інтегрувати навчання штучного інтелекту в систему освіти. На думку міністра, це допоможе бути конкурентними у світі.

«Маємо всі шанси очолити тренд упровадження ШІ. Показати світові, що Україна швидко змінюється, швидко навчається, швидко використовує технології. Це історія про бренд України у світі як успішної технологічної держави», – додав Федоров.

Нагадаємо, від березня Чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT від компанії OpenAI вже доступний в Україні. Він володіє українською мовою. Чат-бот ChatGPT був запущений для публічного користування у листопаді 2022 року і виявив здатність розповідати про все - від рецептів коктейлів до шкільних творів.

Читайте також

1