Статки "кухаря Путіна": кому дістануться активи бізнес-імперії Пригожина

Ще за життя ватажка ПВК Вагнер його рідні та близькі почали поділ майна
Важливо
Статки "кухаря Путіна": кому дістануться активи бізнес-імперії Пригожина
Євген Пригожин
11 Вересня 2023, 10:12

Ватажок ПВК “Вагнер” залишив по собі гігантську бізнес-імперію, чий річний оборот становить сотні мільярдів рублів. Прибуток лише восьми основних його  фірм у 2022 році становив близько 2 млрд рублів (20 млн доларів).

Про це повідомили російські ЗМІ, посилаючись на джерела, наближені до особистих справ Пригожина.

Так, у відкритому реєстрі спадкових справ РФ з'явилося прізвище голови приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина, який розбився внаслідок авіакатастрофи 24 серпня. Ще у прижиттєвій волі "кухаря Путіна" спадкоємцем виступав його 30-річний син Павло, який отримає майже все.

Водночас дві доньки опального бізнесмена нібито не отримають нічого.

Наголошується, що Павло Пригожин уже оголосив себе абсолютним спадкоємцем батька. Але оскільки він є вкрай несамостійною фігурою, сестри можуть оскаржувати через суд подібну несправедливість.

Також відомо, що дружині Пригожина у спадок залишилися дві компанії, які володіють Магазином купців Єлисєєвих та Музеєм шоколаду на Невському проспекті, та будівельне ТОВ "Агат". Хоча раніше вона володіла найбільшими фірмами, що входять до імперії "кухаря Путіна".

Нагадаємо, 23 серпня у Тверській області РФ розбився літак. Це був бізнес-джет ватажка "Вагнера" Євгена Пригожина. На борту літака були також заступники терориста Дмитро Уткін та Валерій Чекалов. Усього на місці падіння бізнес-джета знайдені рештки 10 тіл.

Через декілька днів Слідчий комітет РФ офіційно підтвердив загибель ватажка "Вагнера" Пригожина в авіакатастрофі. Вже 29 серпня його пресслужба заявила про поховання найманця на Прохорівському кладовищі у Санкт-Петербурзі. Прощання нібито пройшло у закритому форматі.

Читайте також