Статки Медведчука за минулий рік зросли удвічі – "Схеми"

Свої гроші він зберігає у білоруському банку
Статки Медведчука за минулий рік зросли удвічі – "Схеми"
Віктор Медведчук Фото: facebook.com
31 Березня 2021, 18:25
читать на русском

Дохід лідера Опозиційної платформи "За життя" Віктора Медведчука у 2020 році вдвічі зріс у порівнянні із 2019 роком. Більшість його заощаджень зберігаються у рублях.

Про це повідомляють журналісти "Схеми", які проаналізували декларації політика за 2019 та 2020 роки.

За їх підрахунками, у 2019 році активи родини Медведчука складали 7 017 878 євро, а вже у 2020 році – 14 420 848 євро.

У 2019 році кошти зберігались переважно у євро та гривнях, то у 2020 році найбільша сума розміщується на рахунку дружини представника ОПЗЖ Оксани Марченко в білоруському "Абсолютбанку" і в російських рублях – понад 784 мільйонів (майже 9,5 мільйона євро).

Власником цього банку є білоруський олігарх Ніколай Воробей. Останній у 2019 році став співвласником частини нафтопродуктопроводу в Україні. У "Центрі протидії корупції" Воробея називають "банкіром" Медведчука та соратника Тараса Козака.

Читайте також

До того ж Оксана Марченко більше не є бенефіціарною власницею російського мікропідприємства "Основы инвестиций" і фінансової компанії "Тренд Оптима".  У списку компанії також більше не вказуються Salaminia Commercial Ltd (Британські Віргінські острови) та Protogems Investments Ltd (Кіпр).

Крім цього, Марченко стала власницею двох компаній в Росії, пов’язаних із нафтовим бізнесом: ООО "Югтранс-НЗНП" (компанія-перевізник) і ООО "НЗНП Инжиниринг". Остання компанія виступає замовником робіт з модернізації санкційного "Новошахтинського заводу нафтопродуктів".

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський опублікував щорічну декларацію про доходи. У ній вказав квартиру в Криму, у Великій Британії та декілька в Києві.

1