Став відомий ще один побічний ефект від вакцини Johnson&Johnson

До списку рідкісних проявів внесли синдром Гієна-Барре
Став відомий ще один побічний ефект від вакцини Johnson&Johnson
Вакцина, коронавірус (фото: УНІАН)
24 Липня 2021, 07:12
читать на русском

Синдром Гієна-Барре внесли до списку рідкісних побічних ефектів вакцини від коронавірусу компанії Janssen, що належить американській корпорації Johnson&Johnson.

Про це йдеться у повідомленні Європейського агентства лікарських засобів (EMA).

Відповідна інформація буде внесена до інструкції із застосування для того, щоб підвищити обізнаність серед співробітників сфери охорони здоров'я та людей, яких нею щеплюватимуть, - наголошується в документі.

Висновки EMA грунтуються на вивченні 108 випадків виявлення синдрому Гієна-Барре в усьому світі до 30 червня, коли препарат Janssen був використаний для вакцинації 21 млн осіб. В одному випадку мав місце летальний результат. Після оцінки наявних даних комітет агентства з фармакологічних ризиків прийшов до висновку, що взаємозв'язок між вакциною Janssen і синдромом Гієна-Барре можливий.

При цьому в EMA додали, що переваги вакцини Janssen продовжують переважувати ризики, що виникають в ході її використання.

Довідково: Синдром Гієна-Барре - аутоімунне ураження периферичних нервів, що супроводжується слабкістю в м'язах і порушенням чутливості. У деяких випадках захворювання призводить до паралічу і смерті, проте здебільшого пацієнти повністю видужують.

Нагадаємо у квітні два пункти масової вакцинації в Північній Кароліні і Колорадо (США) тимчасово закрили після того, як деякі люди відчули нездужання після щеплення вакциною Johnson&Johnson.

Читайте також

1