Стефанчук розповів про законопроєкт щодо заборони УПЦ МП: коли чекати голосування

Законопроєкт внесуть на розгляд після отримання 240 підписів
Стефанчук розповів про законопроєкт щодо заборони УПЦ МП: коли чекати голосування
Руслан Стефанчук / Фото: facebook.com/stefanchuk.official
21 Червня 2024, 09:28
читать на русском

У Верховній Раді триває активний збір підписів для голосування за законопроєкт про заборону Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

Спікер парламенту Руслан Стефанчук повідомив, що процес підписання депутатами йде повним ходом, і після досягнення необхідних 240 підписів законопроєкт буде внесений на розгляд. Про це повідомляє «Еспресо».

«Як тільки зберемо 240 підписів, законопроєкт одразу буде внесений до зали. Мій підпис уже є, але точну кількість зібраних підписів поки що не знаю. Організацією збору займаються окремі депутати. Впевнений, що досягнувши 240 підписів, ми відразу подамо цей законопроєкт на розгляд парламенту», – зазначив Стефанчук.

Він підкреслив, що збір підписів проводиться, щоб забезпечити достатню підтримку для ухвалення законопроєкту одразу після внесення до зали.

«Ми не можемо допустити, щоб законопроєкт не набрав необхідної кількості голосів. Саме тому на погоджувальній раді вирішили, що спочатку маємо зібрати 240 підписів», – додав він.

Нагадаємо, що раніше депутати від «Європейської Солідарності» заблокували трибуну Верховної Ради, вимагаючи розгляду законопроєкту про заборону УПЦ МП та створення тимчасової слідчої комісії щодо забезпечення фортифікацій та дронів для ЗСУ.

Українські громадські організації також закликали парламент і правлячу більшість невідкладно ухвалити законопроєкт про заборону Російської православної церкви (РПЦ) та постанову про деколонізацію назв населених пунктів.

Варто зазначити, що в церковних лавках УПЦ МП поширювалася проросійська література, яка пропагувала релігійну нетерпимість та виправдовувала війну Росії проти України. За даними СБУ, цю літературу замовляли оптом у типографії на Тернопільщині.

Читайте також

1