"УПЦ і ПЦУ це така сама різниця як християнство і буддизм" — дружина нардепа Дмитрука доєдналася до чоловіка в питанні захисту УПЦ(мп)

Артем Дмитрук - це той самий нардеп, що захищає УПЦ МП, б`є українських військових, а в мирні часи неодноразово влипав у різні зашквари
"УПЦ і ПЦУ це така сама різниця як християнство і буддизм" — дружина нардепа Дмитрука доєдналася до чоловіка в питанні захисту УПЦ(мп)
Артем Дмитрук (Фото: Фейсбук)
21 Жовтня 2023, 13:34
читать на русском

Днями Верховна Рада у першому читанні (з сутичками за участю, зокрема, Артема Дмитрука) проголосувала законопроєкт про заборону релігійних організацій пов‘язаних з рф. Насправді до фактичної заборони церкви далеко — спершу суд має визнати УПЦ російською структурою.

Про це пише телеграм-канал СЛОН.

Що ще складніше — єдиної юридичної особи/структури УПЦ не існує, натомість є понад 9 тисяч юридичних одиниць, до кожної з яких доведеться позиватися окремо. Скільки це може зайняти часу навіть складно уявити, але мова точно йде про роки.

Родина Дмитрука показово православна, з наголосом на патріархат. З дописів жінки, на її церкву "со всех сторон льют грязь и клевету".

Нагадаємо, 5 жовтня в мережі з'явилося відео, на якому Дмитрук та Куницький б'ють людину. Пізніше також було опубліковано відео, на якому потерпілий розповів, що Дмитрук і Куницький нібито вимагали в нього гроші та звинувачували в аферах, а потім розпочали бійку.  З`ясувалося, що хлопець, якого побив нардеп Дмитрук – воїн ЗСУ. Він штурмовик, який брав участь у найзапекліших боях, з'явилося відео з його камери GoPro.

Водночас Дмитрук розповів свою версію подій. За його словами, інцидент стався під час рейду до шахрайського кол-центру, а постраждалий хлопець - це нібито підставна особа. Під час минулої перевірки цього кол-центру, як стверджує Дмитрук, він нібито намагався спровокувати народних депутатів.

Читайте також

1