Стефанчук спрогнозував, коли Рада може ухвалити законопроєкт Зеленського про економічний паспорт

Економічний паспорт є обіцянкою Зеленського та "Слуги народу"
7 Грудня, 17:49

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прогнозує, що Верховна Рада не встигне ухвалити законопроєкт президента Володимира Зеленського про економічний паспорт українця до кінця року.

Про це він заявив під час брифінгу у парламенті 7 грудня, пише Цензор.НЕТ.

На поточній сесії народні депутати не встигнуть розглянути цей законопроєкт, який обіцянка президента і партії "Слуга народу". Спікер наголосив, що важливо, аби здійснювались ті обіцянки, які були озвучені.

Тому що є 14 днів на внесення альтернативних законопроєктів, тому мені видається, що в цьому році не встигнемо розглянути. Але, можливо, на початку наступного року ми спробуємо його внести в зал і проголосувати хоча б у першому читанні, - сказав Стефанчук.

За його словами, Верховна Рада обов'язково підтримає цей законопроєкт. Втім, коли це станеться, точно не відомо.

Нагадаємо, діти, які народилися у 2019 році та мають економічний паспорт українця, зможуть отримати на спецрахунки кошти від рентних платежів у розмірі 10 тисяч доларів після досягнення 18-річчя.

У Фонді майбутніх поколінь створять спеціальні рахунки, які поповнюватимуться щомісяця. Діти отримуватимуть кошти від ренти. Але якщо сума ренти буде меншою за встановлену законопроєктом, то різницю додаватимуть з державних коштів.

Читайте також