Стефанчук спрогнозував, коли Рада може ухвалити законопроєкт Зеленського про економічний паспорт

Економічний паспорт є обіцянкою Зеленського та "Слуги народу"
Стефанчук спрогнозував, коли Рада може ухвалити законопроєкт Зеленського про економічний паспорт
Руслан Стефанчук (фото: УНІАН)
7 Грудня 2021, 17:49
читать на русском

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прогнозує, що Верховна Рада не встигне ухвалити законопроєкт президента Володимира Зеленського про економічний паспорт українця до кінця року.

Про це він заявив під час брифінгу у парламенті 7 грудня, пише Цензор.НЕТ.

На поточній сесії народні депутати не встигнуть розглянути цей законопроєкт, який обіцянка президента і партії "Слуга народу". Спікер наголосив, що важливо, аби здійснювались ті обіцянки, які були озвучені.

Тому що є 14 днів на внесення альтернативних законопроєктів, тому мені видається, що в цьому році не встигнемо розглянути. Але, можливо, на початку наступного року ми спробуємо його внести в зал і проголосувати хоча б у першому читанні, - сказав Стефанчук.

За його словами, Верховна Рада обов'язково підтримає цей законопроєкт. Втім, коли це станеться, точно не відомо.

Нагадаємо, діти, які народилися у 2019 році та мають економічний паспорт українця, зможуть отримати на спецрахунки кошти від рентних платежів у розмірі 10 тисяч доларів після досягнення 18-річчя.

У Фонді майбутніх поколінь створять спеціальні рахунки, які поповнюватимуться щомісяця. Діти отримуватимуть кошти від ренти. Але якщо сума ренти буде меншою за встановлену законопроєктом, то різницю додаватимуть з державних коштів.

Читайте також

1