Степанов: У Бюджет-2021 треба закласти 15,1 млрд гривень на вакцинацію

Ці розрахунки прозорі та зрозумілі
Степанов: У Бюджет-2021 треба закласти 15,1 млрд гривень на вакцинацію
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
4 Грудня 2020, 12:26
читать на русском

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що у державний бюджет на 2021 рік треба закласти 15,1 млрд гривень на вакцинацію від COVID-19.

Про це він сказав у ході години запитань до уряду у Верховній Раді.

Степанов підкреслив, що Україна співпрацює зі всіма світовими ініціативами. Одна з таких ініціатив - Covax, яка об’єднує 177 країн.

Читайте також

Згідно з розрахунками та попередніми домовленостями ми отримаємо вакцину у кількості 8 млн доз. Усі закупівлі будуть проводитися через державне підприємство "Медичні закупівлі". Згідно з розрахунками МОЗ, необхідна сума, яка має бути закладена у бюджеті на вакцинацію від COVID-19, становить 15,1 млрд гривень. Ці розрахунки прозорі та зрозумілі, - підкреслив очільник МОЗ.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні не вводитимуть жорсткий карантин у зв'язку з коронавірусом до кінця грудня.

Він підкреслив, що рівень захворюваності та рівень госпіталізації залишаються на достатньо високому рівні, і є необхідність збити хвилю розповсюдження коронавірусу і довести її до мінімально можливих цифр.

1