Степанов заявив, що Україна отримає вакцину проти COVID-19 у 2021 році

У світі ще немає жодної готової до виробництва вакцини
Степанов заявив, що Україна отримає вакцину проти COVID-19 у 2021 році
Максим Степанов (фото: Facebook)
12 Листопада 2020, 09:19
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна може отримати вакцину від коронавірусної інфекції в кінці першого кварталу 2021 року.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, що жодна вакцина з тих, які розробляють світові фармацевтичні компанії, ще не пройшла третього етапу клінічних випробувань.

У нас немає ще жодної зареєстрованої вакцини. Для нас дуже важлива реєстрація, щоб ми могли вже замовляти цю вакцину. Питання стоїть на мегаконтролі керівництва держави, щоб ми отримували максимально з різних джерел цю вакцину, - сказав міністр.

Читайте також

Степанов (досьє Максима Степанова) наголосив, що Україна приєдналася до Глобальної ініціативи COVAX, за якою наша країна повинна отримати до 8 млн доз вакцини рівними траншами відразу, як вона буде зареєстрована.

Реєстрація, за моїм відчуттям, повинна відбутися до Нового року. Потім починається процес виробництва і постачання вакцин. Я думаю, реально ми отримаємо вакцину в кращому випадку в кінці першого кварталу, - заявив міністр.

Нагадаємо, що у Європейському Союзі повідомляли, що до 2022 року лише частина населення країн ЄС зможе отримати щеплення від коронавірусної інфекції. Представник Європейської комісії заявив, що 27 країн з населенням 450 млн осіб уже замовили понад 1 млрд доз потенційних вакцин проти COVID-19 від трьох виробників ліків.

1