Стрільці та оператори дронів: кого першочергово мобілізовуватимуть в Україні

Нині в Україні немає потреби у мобілізації всіх військовозобов'язаних чоловіків
Головне
Стрільці та оператори дронів: кого першочергово мобілізовуватимуть в Україні
ЗСУ, Збройні сили України, українські військові / Фото: president.gov.ua
31 Жовтня 2022, 11:13
читать на русском

Верховна Рада України продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні на 90 днів. Проте мобілізувати всіх військовозобов'язаних чоловіків не будуть, кожен військкомат має план щодо кількості призову конкретних спеціалістів.

Про це розповів начальник управління штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, пише Liga.net.

Він наголосив, що на цей час немає потреби у мобілізації всіх військовозобов'язаних чоловіків і найближчим часом не буде. Хоча до територіальних центрів комплектування зараз приходить набагато менше добровольців, ніж на початку війни, але вони все ж є. Декому з них відмовляють за станом здоров'я, а хтось за законодавством не підлягає призову.

За словами Горбача, зараз мобілізують "найпідготовленіші категорії громадян, які вже проходили військову службу". При цьому дефіциту якихось спеціальностей на фронті немає. Але є найбільш потрібні - стрілки, командири бойових машин, оператори дронів.

Тих, хто раніше не служив, відправляють до навчальних центрів для первинної підготовки, що триває щонайменше місяць. Стільки часу готують бійців простих спеціальностей, наприклад, стрільців. Навідників чи командирів бойової машини готують півтора місяця й більше. На оператора дронів потрібно вчитися кілька місяців.

Нагадаємо, мобілізація військовозобов'язаних також проходитиме і 2023 року для забезпечення не тільки оборони, а і для наступу.

Читайте також

1