Стрілянина на залізничній станції у Каліфорнії: загинуло дев'ять людей

Припускається, що стрільцем може бути працівник цієї станції
Стрілянина на залізничній станції у Каліфорнії: загинуло дев'ять людей
Фото: CNN
26 Травня 2021, 23:00
читать на русском

У Каліфорнії на залізничній станції міста Сан-Хосе сталася масштабна стрілянина, у якій загинув підозрюваний та ще вісім людей.

Як повідомляє CNN, 26 травня бойовик відкрив вогонь по залізничному дворику громадського транспорту в Сан-Хосе, штат Каліфорнія, біля офісу шерифа округу Санта-Клара. Інші деталі, включаючи мотив, залишаються незрозумілими.

Внаслідок стрілянини загинули та постраждали люди. Заступник шерифа округу Санта-Клара Рассел Девіс підтвердив, що дев'ять людей загинули - вісім жертв та підозрюваний.

Також двох постраждалих у стрілянині доставили до медичного центру Веллі. Одна жертва померла після прибуття, а друга перебуває у важкому стані. Стать та вік жертв не повідомили.

Повідомляється, що підозрюваний підпалив свій будинок перед стріляниною. Коли пожежники прибули на місце події, в будинку нікого не було. Пошук записів показує, що будинок, який горів на суді в Ангмарі, пов’язаний з 57-річним співробітником VTA Семюелем Дж. Кассіді.

Фото: CNN

Поліція отримала інформацію про те, що всередині будівлі є бомба. Тому місце події огородили, там шукають можливі вибухові пристрої.

Ми отримали інформацію про те, що всередині будівлі знаходяться вибухові пристрої. З урахуванням сказаного, ми активували наш загін, який зараз перебуває на місці подій і намагається знайти їх. Ми значною мірою намагаємося очистити кожну кімнату та кожну щілину цієї будівлі та забезпечити безпеку громадськості, - розповів заступник шерифа.

Білий дім заявив, що "спостерігає за ситуацією" у Сан-Хосе. Втім, прессекретарка не повідомила, чи президента Джо Байдена сповіщали про сьогоднішню смертельну стрілянину в Сан-Хосе натомість заявила, що Білий дім "контролює ситуацію".

Речниця сказала, що, хоча всі подробиці стрілянини поки не відомі, але це приклад того, що президент назвав "епідемією насильства з боку зброї".

Karine Jean-Pierre Фото: CNN

Нагадаємо, що в американському штаті Огайо сталася стрілянина, внаслідок якої загинули чотири людини.

Читайте також

1