Суд арештував нерухомість Романа Гринкевича в Чехії

Арештовано квартиру площею 90,8 м² у центрі Праги
Суд арештував нерухомість Романа Гринкевича в Чехії
Роман Гринкевич
5 Червня 2024, 12:31
читать на русском

Печерський районний суд Києва арештував нерухомість Романа Гринкевича в Чехії, який є фігурантом справи про постачання одягу для Збройних сил України.

Про це повідомило видання NGL.media з посиланням на ухвалу суду.

Згідно з рішенням суду, арештовано квартиру площею 90,8 м² у житловому комплексі Marina Island на березі Влтави в центрі Праги. Квартиру Гринкевич придбав у березні 2018 року за 8,88 мільйона чеських крон (близько 11,2 мільйона гривень на той час).

В ухвалі суду, датованій початком квітня і опублікованій у середині травня, зазначено, що арешт накладений на квартиру Гринкевича та весь житловий комплекс із землею. Офіс генпрокурора, який ініціював арешт, не прокоментував, чи обмежує це права інших власників квартир у будинку.

Нагадаємо, що 12 квітня Печерський суд продовжив запобіжний захід для Романа Гринкевича, залишивши його під вартою ще на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 393 мільйонів гривень.

Ігор Гринкевич, батько Романа, був затриманий 29 грудня 2023 року при спробі дати хабар у розмірі 500 тисяч доларів США одному з керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні вилученого майна. Компанії Гринкевича виграли тендери Міноборони на суму понад 1,5 мільярда гривень, але не виконали частину контрактів або поставили низькоякісні товари, завдавши державі збитків на суму понад 934 мільйони гривень.

У зв'язку з цим Міністерство оборони України розірвало всі контракти з компаніями Гринкевича, останньою з яких була "Трейд Лайнс Рітейл".

Читайте також

1