Суд по розкраданню Запоріжжяобленерго перенесли через п`яного нардепа (відео)

Підозрюваний, нардеп минулого скликання Крючков прийшов до суду п`яним
Суд по розкраданню Запоріжжяобленерго перенесли через п`яного нардепа (відео)
Дмитро Крючков (Фото: Олігарх медіа)
11 Червня 2021, 15:19
читать на русском

Народний депутат минулого скликання Дмитро Крючков, підозрюваний у розкраданні коштів "Запоріжжяобленерго", 11 червня прийшов на засідання Вищого антикорупційного суду п`яним.

Трансляція засідання велася на каналі суду в Youtube.

На початку засідання один із суддів зазначив, що Крючков запізнився і має поганий вигляд.

Коли ви входили до зали суду, я помітив, що у вас нестійка хода. Що з вами сталося? Що з вашим станом здоров'я? Я бачу почервоніння ваших очей, - сказав суддя.

Крючков відповів, що був на святкуванні дня народження і вживав алкоголь. За його словами, свято закінчилося близько першої ночі, а випив він 300 г горілки. Водночас нардеп заперечив, що прийшов до суду п`яним.

Своєю чергою суддя вказав підозрюваному, що той навіть говорить незв'язно.

Я пам'ятаю, який ви були активний на інших судових засіданнях, ми заслуховувались вашими показами, а сьогодні у вас язик ламається і заплітається. І як ви планували для себе брати участь в судовому засіданні в такому стані? - зауважив суддя.

Тоді інший суддя запропонував перенести засідання.

На жаль, вищі спеціалізовані суди не є серед суб’єктів, які могли б вас притягнути (до відповідальності – ред.) за неповагу до суду. ... Я ставлю на обговорення питання про відкладення судового засідання через те, що обвинувачений Крючков Дмитро Васильович перебуває у стані алкогольного сп'яніння і не може належним чином здійснювати свій захист, - сказав він.

Заперечень не було, тож наступне засідання має відбутися 12 липня.

Будемо сподіватися, всі будуть здорові. Там близько 7 липня, я вже переживаю, це Івана (свято Івана Купала – ред.). Ви нормально будете? Не Іванович ніби. Ладно, робимо перерву, немає з ким говорити. До побачення, - підсумував суддя.


Контекст. У квітні 2019 року енерготрейдера Дмитра Крючкова екстрадували до України з Німеччини. Солом'янський райсуд Києва арештував його з альтернативою застави 7 млн грн. Невдовзі Крючков вийшов під заставу.

Нардеп є фігурантом у справі про привласнення 346 млн грн "Запоріжжяобленерго", де понад 60% акцій належить державі.

За версією слідства, Крючков є організатором схеми, через яку ВАТ "Запоріжжяобленерго" та ДП "Енергоринок" завдали збитків на загальну суму понад 346 млн грн. Розслідування в цій справі триває від грудня 2015 року.

Читайте також