Суд виніс вирок вбивці активістки Ноздровської, тіло якої знайшли у річці під Києвом

Юрія Россошанського засуджено за умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю
Суд виніс вирок вбивці активістки Ноздровської, тіло якої знайшли у річці під Києвом
Ірина Ноздровська / Фото: sudreporter
3 Серпня 2022, 21:48
читать на русском

До 15 років позбавлення волі засуджено Юрія Россошанського за вбивство з особливою жорстокістю активістки, правозахисниці Ірини Ноздровської. Він порізав жінку на зупинці, а тіло викинув у річку.

Суд визнав винним Россошанського у вбивстві Ноздровської та засудив його до 15 років позбавлення волі, повідомляє Офіс генерального прокурора.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської обласної прокуратури чоловіка засуджено за умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України). Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі, – йдеться у повідомленні.

Фото: Офіс генпрокурора

Прокурори у суді довели, що у грудні 2017 року в селі Демидів на Київщині на зупинці громадського транспорту чоловік з ножем накинувся на потерпілу. Він завдав їй значну кількість ударів в область обличчя та шиї. Після цього скинув тіло до річки неподалік села. Смерть активістки настала внаслідок чисельних колото-різаних ран.

За клопотанням прокуратури під час судового розслідування засуджений перебував під вартою.


Довідка. 1 січня 2018 року в одній із річок в Київській області знайшли тіло Ірини Ноздровської. Зникла вона ввечері 29 грудня. Востаннє вона телефонувала матері близько 17:00 та повідомила, що перебуває у Старих Петрівцях. О 18:00 мати Ірина не відповіла на дзвінок матері, хоча обидва її телефони було увімкнено

Жінка була адвокатом та особисто вела справу в суді про ДТП, в якій загинула її сестра Світлана Сапатинська.

Аварія сталася 30 вересня 2015 року в селі Демидів Вишгородського району Київської області. За кермом автівки перебував Дмитро Россошанський, який у стані наркотичного сп'яніння на смерть збив Сапатинську.

Дмитро Россошанський — племінник Купрієнка Сергія Ісаковича, голови Вишгородського районного суду на момент скоєння ДТП. Тому розслідування злочину всіляко затягувалось.

Крім цього, родичі і друзі Россошанського неодноразово погрожували розправою Ірині та її сім'ї, про що є зареєстровані кримінальні провадження.

Юрій Россошанський - батько винуватця ДТП Дмитра Россошанського. Аби затримати підозрюваного, у Нацполіції та МВС встановили увесь маршрут руху загиблої в день її зникнення – від станції метро "Героїв Дніпра" до села Демидів Київської області.

Також Ірина вела справу про розкрадання коштів на суму 300 тис. гривень директором школи, а також боролася за встановлення опіки над 4-річним племінником, сином загиблої сестри.