Справа Гандзюк: суд залишив за гратами Мангера і Левіна

Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави
Важливо
Справа Гандзюк: суд залишив за гратами Мангера і Левіна
Владислав Мангер (фото: УНІАН)
15 Жовтня 2020, 18:00
читать на русском
Київський апеляційний суд залишив під вартою обвинувачених у справі щодо загибелі херсонської активістки Катерини Гандзюк, - голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської обласної ради Олексія Левіна.

Про це повідомляє пресслужба Київського апеляційного суду.

15 жовтня 2020 року колегія суддів Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту в інтересах обвинувачених М. та Л. на ухвалу Дніпровського районного суду міста Києва від 20 серпня 2020 року, якою обвинуваченим М. та Л. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 18 жовтня 2020 року, без визначення розміру застави. За результатом апеляційного розгляду, ухвалу Дніпровського районного суду міста Києва від 20 серпня 2020 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту, подані в інтересах обвинувачених М. та Л. – без задоволення, - повідомили в суді.

Читайте також

Нагадаємо, 31 липня 2018-го  Катерину Гандзюк облили кислотою. Вона потрапила в реанімацію з опіками. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

Слідство вважає замовником нападу на Гандзюк главу Херсонської облради Владислава Мангера. Його затримали для примусового приводу до суду. Організатором злочину слідство вважає Олексія Левіна (Москаленка), якого затримали у Болгарії та екстрадували до України.

Один із підозрюваних у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк Ігор Павловський у суді заявив, що інший підозрюваний - Олексій Левін - називав голову Херсонської облради Владислава Мангера замовником нападу на Гандзюк. Своєю чергою, захист Павловського виступає проти визнання родичів Гандзюк потерпілою стороною.

1