Суд знову арештував Семенченка

Нардепу попереднього скликання знову змінили запобіжний захід у справі про створення приватної військової компанії
Важливо
Суд знову арештував Семенченка
Семен Семенченко (фото: УНІАН)
26 Липня 2021, 18:29
читать на русском

Суд знову відправив до слідчого ізолятора народного депутата попереднього скликання Семена Семенченка, якого підозрюють у причетності до створення "приватної військової компанії" та в організації обстрілу будівлі телеканалу "112 Україна" у липні 2019 року.

Про це пише УНІАН.

Відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду Києва Максим Вишняк, задовольнивши клопотання слідчого СБУ про зміну Семенченку запобіжного заходу.

Суддя перебував у нарадчій кімнаті майже п'ять годин.

Клопотання... задовольнити. Змінити... запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою строком 60 днів без альтернативи застави, - йдеться в ухвалі суду, яку зачитав Вишняк.

Сам Семенченко, коментуючи ухвалу суду, пообіцяв знову швидко вийти з-під арешту.

Точно так само, як я виходив, вийду ще раз, - заявив екскомбат.

Також Семенченко уточнив, що його, швидше за все, повезуть не в СІЗО, а в ізолятор тимчасового утримання.


Контекст. 24 березня СБУ припинила діяльність воєнізованого формування, до організації якого начебто причетні колишній народний депутат Семен Семенченко та агент НАБУ Євген Шевченко. Зазначається, що до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

25 березня Служба безпеки України оприлюднила листування нардепа попереднього скликання Семена Семенченка і агента НАБУ Євгена Шевченка, підозрюваних у постачанні військових товарів з російської Федерації.

26 березня Печерський районний суд Києва відправив під варту колишнього нардепа Семена Семенченка на 2 місяців без права внесення застави.

Суд також обрав запобіжний захід агенту НАБУ Євгену Шевченку з правом внесення застави в розмірі 5 млн гривень. А  30 березня Шевченко вийшов з СІЗО під заставу в 5 млн грн.

Читайте також

1