Судитимуть генерала армії рф, який керував операцією захоплення Києва

Військовий в березні 2022 року віддавав злочинні накази із захопленого дитсадка
Судитимуть генерала армії рф, який керував операцією захоплення Києва
Командувач східного військового округу росії Фото: https://www.npu.gov.ua
3 Вересня 2022, 22:19
читать на русском

До суду відправлено обвинувальний акт стосовно російського генерал-полковника, який керував військовою операцією під час спроби захоплення території Київської області.

Як повідомили у Нацполіції, командувач східного військового округу росії брав участь у підготовці, плануванні та організації вторгнення підпорядкованих підрозділів на територію північних областей України. Також він керував військовою операцією під час спроби захоплення території Київщини із західного напрямку.

Правоохоронці встановили, що 24 лютого російський воєнний чиновник віддав наказ на вторгнення на територію України підпорядкованому особовому складу, який у той час перебував на території Білорусі. А в березні 2022 року генерал проживав у селі Здвижівка Бучанського району та із захопленого загарбниками дитячого садка керував бойовими діями.

Також у селі Катюжанка він вручав російським військовим державні нагороди для підвищення їх морально-психологічного стану.

Цей генерал обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України).

Йому загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, в Україні визначили, яке покарання чекатиме на військових, які вчиняли злочини під час війни. 

1