Сухий порт для врожаю з інших регіонів побудують на Волині

Там зберігатимуть агропродукцію, що далі поїде до Європи
Сухий порт для врожаю з інших регіонів побудують на Волині
Зерно (Фото: СБУ)
14 Липня 2022, 22:16
читать на русском

У Волинській області збудують сухий порт для врожаю з інших регіонів, там зберігатимуть агропродукцію, що далі поїде до Європи.

Про це розповів голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко, повідомляють "Волинські новини".

Погуляйко каже, що на Волині готуються до приймання продукції з інших регіонів, її зберігання та транспортування до країн Європи.

Наші аграрії – великі молодці. Вони роблять усе можливе. Тому закликаю всіх виробників: коли ви збиратимете врожай, привозьте його сюди. Цього року буде дуже багато проблем із вивозом зерна та іншої сільськогосподарської продукції. Тому ми будуємо дуже великий сухий порт. Він вміщуватиме багато тонн зерна та іншу агропромислову продукцію. Ідеться не тільки про одне таке будівництво. Дуже багато наших аграріїв будуються і готуються до того, аби приймати цьогорічний врожай. Торічний врожай ми зараз намагаємося допомогти вивозити, – розповів він.

Очільник області нагадав, що значна частина українських портів окупована, і це ускладнює експорт зерна.

Ми готуємося до великого навантаження після збору цьогорічного врожаю, який потрібно буде переміщувати до Європи. Саме через Волинь буде їхати значна частина цього врожаю. Тому потрібно працювати над тим, щоб ми могли зберігати, транспортувати врожай, допомагати всім, чим можемо. І багато людей працюють у цьому напрямку, – сказав він.

Нагадаємо, що НАТО не розглядає залучення військових можливостей для створення коридору для українського експорту через Чорне море, оскільки це спричинить неприйнятне загострення.