Сухо і помірно тепло буде в Україні 22 березня

У наступні дві доби очікується подальше підвищення температури
Сухо і помірно тепло буде в Україні 22 березня
Погода, весна (Фото: Парламент. UA)
22 Березня 2024, 09:32
читать на русском

В Україні 22 березня без опадів, а 23 березня синоптики прогнозують мінливу хмарність та невеликий дощ у західних областях.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

У п'ятницю в західних, Вінницькій, Черкаській, Одеській та місцями північних областях прогнозують вночі та вранці туман. Вітер у західних і північних областях південно-західний, на решті території північно-східний, 5-10 м/с.

Температура вночі від 2 градусів тепла до 3 градусів морозу, вдень 7-12 градусів тепла; на високогір'ї Карпат вночі 3-8 градусів морозу, вдень 2-7 градусів тепла.

У Києві 22 березня без опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 0-2 градусів тепла, вдень близько 10 градусів.

У суботу, 23 березня, в Україні мінлива хмарність, без опадів, лише вдень у західних областях невеликий дощ. Вітер переважно південно-західний, 5-10 м/с.

Температура в західних і північних областях уночі 1-6 градусів тепла, вдень 10-15 градусів; на решті території вночі від 2 градусів тепла до 3 градусів морозу, вдень 8-13 градусів тепла.

На високогір'ї Карпат - мокрий сніг (вночі 23 березня без опадів); температура вночі 2-7 градусів морозу, вдень 0-5 градусів тепла.

Нагадаємо, лютий 2024 року став рекордно теплим за увесь період спостережень, причому із суттєвим відривом від попередніх аномально теплих років. Тенденція стабільного тепла, судячи з усього, збережеться і у березні. Чисельні методи довгострокового прогнозування вказують на переважання на більшій частині Європи погодних процесів антициклонального характеру.

Середня місячна температура в березні 2024 року прогнозується в межах 1-7 градусів тепла. Це на 1-2 градусів вище за норму.

Читайте також

1