Суркіс не вивозив з України готівку та не "прогулював" засідання Ради - юрист нардепа

Суркіси надали підтверджувальні документи
Суркіс не вивозив з України готівку та не "прогулював" засідання Ради - юрист нардепа
Григорій Суркіс (фото: fcdynamo.kiev.ua)
19 Вересня 2022, 12:16
читать на русском

Адвокати депутата Верховної Ради України Григорія Суркіса спростували інформацію "Української правди" щодо його відсутності на засіданнях ВР від початку широкомасштабного вторгнення росії.

Також було підтверджено, що інформація про вивезення Суркісом або кимось із його родини готівки за межі України не правдива, повідомляє РБК-Україна.

Зазначається, що 21 березня "Українська правда" випустила матеріал з деталями виїзду родини Суркісів з України на початку війни з рф. Там йшлося про те, що Суркіси виїхали без декларування готівки на митниці, хоча на угорському митному пункті нібито оформили 17,6 млн доларів готівки.

Після виходу матеріалу УП юристи Суркісів звернулись до угорських митних органів за підтвердженням відсутності будь-якого декларування коштів на кордоні, і надали ці документи журналістам.

Документи, які він надіслав стверджують, що жодна особа, яка перетинала кордон разом з Ігорем та Григорієм Суркісами не здійснювала декларування коштів ні на українській, ні на угорській митницях. Тому УП після цього опублікувала спростування своєї інформації, - сказав юрист Дмитро Бріф.

На початку вересня журналісти УП в розслідувані "Батальйон Монако" стверджували, що Григорій Суркіс упродовж шести місяців не брав участі у засіданнях ВР.

Однак, і ця інформація теж не була підтвердження, та спростовується інформацією з офіційного вебсайту ВРУ, а також листом комітету про участь у засіданнях комітету. Там зазначається, що у період з 23 лютого 2022 року Суркіс взяв участь в 14 з 21 засіданнях Ради, під час яких проводилась фіксація присутності та поіменне голосування.

Нагадаємо, що народна депутатка від фракції "Слуга народу" Мар’яна Безугла запропонувала депутатів з "Батальйону Монако" позбавити мандатів.

Читайте також

1