Сутички через коронавірус: двох жителів Нових Санжар засудили до 5 років тюрми з іспитовим строком

Вони уклали угоду зі слідством — тобто домовились з прокурором про кваліфікацію злочину та покарання за нього
Сутички через коронавірус: двох жителів Нових Санжар засудили до 5 років тюрми з іспитовим строком
Сутички у Нових Санжарах

Новосанжарський райсуд виніс вирок двом чоловікам, які кидали каміння та цеглу в поліцію у лютому 2020 року, коли до селища привезли українців та іноземців, евакуйованих з китайського міста Ухан.

Про це повідомляє пресслужба Судової влади України.

Громадяни К. і П. уклали угоду зі слідством — тобто домовились з прокурором про кваліфікацію злочину та покарання за нього.

Читайте також

Обвинувачені визнали провину і погодились на покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі — але зі звільненням від нього з іспитовим строком у рік. Тобто якщо за рік вони не скоять злочину, то у тюрмі вони не сидітимуть.

Суд встановив, що вказані громадяни брали активну участь у масових заворушеннях у Нових Санжарах, кидали у правоохоронців каміння та цеглу, коли на території санаторію проїжджали автобуси з евакуйованими. Внаслідок цього п’ятеро силовиків отримали травми різного ступеню тяжкості.

Читайте також

Наприкінці лютого з китайського міста евакуювали групу громадян України та іноземців. Вони мали відбути ізоляцію у санаторії Нацгвардії у Нових Санжарах на Полтавщині. Коли стало відомо, що евакуйованих везуть в автобусах до селища, близько тисячі його жителів намагались перекрити дорогу, палили там вогнища і перегороджували барикадами. Однак правоохоронцям вдалося відтіснити жителів з дороги.

Біля воріт санаторію розлючені жителі почали закидувати поліцію різними предметами, а коли їхали автобуси — кидали каміння у вікна.

1