Світовий банк готовий виділити Україні до 350 млн доларів

Ці гроші передбачені для підтримки реформ в Україні
Головне
Світовий банк готовий виділити Україні до 350 млн доларів
Валюта, гроші, долар Фото: Рexels
20 Лютого 2022, 09:27
читать на русском

Світовий банк готується виділити Україні до 350 мільйонів доларів для підтримки поточних реформ. Ухвалити рішення можуть вже до кінця березня.

Про це повідомляється на сайті Світового банку.

У суботу, 19 лютого, пройшла зустріч президента Світового банку Девіда Малпасса з українським президентом Володимиром Зеленським. Сторони обговорили величезні фінансові втрати України у зв'язку з ескалацією і зростанням цін на енергоносії.

Малпасс підтвердив, що Світовий банк готує оперативне виділення бюджетної підтримки - для розгляду радою до кінця березня - до 350 млн доларів для підтримки поточних реформ. За цим піде подальша бюджетна підтримка і додаткові реформи, в тому числі у сфері енергетики і клімату, - зазначається на сайті.

Як повідомив президент Володимир Зеленський у Twitter прокоментував отримання Україною грошей від Світового банку.

Обговорив з Девідом Мелпасом збільшення ролі Світового банку у стійкості фінансового сектору України. Президент Світового банку відзначив економічну стабілізацію, земельну реформу та інфраструктурні проекти в Україні. Дякуємо за 350 млн фінансової підтримки, - написав Зеленський.

Нагадаємо, що ввечері 19 лютого Україна отримала військову допомогу від Канади. Зокрема літак доставив гвинтівки, автомати, прилади нічного бачення та іншу військову техніку.

Читайте також