Священникам УПЦ МП відмовили у продовженні оренди Києво-Печерької лаври

Ченцям радять залишити монастир до 29 березня
Головне
Священникам УПЦ МП відмовили у продовженні оренди Києво-Печерької лаври
11 Березня 2023, 12:12
читать на русском

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" не планує продовжувати оренду Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Про це йдеться на сайті Національного заповідника "Києво-Печерська лавра".

Причиною розірвання договору про безоплатне користування майном вказано рішення РНБО, висновки Міжвідомчої робочої групи та лист Мінкульту.

"Враховуючи висновки Міжвідомчої робочої групи та лист Міністерства культури та інформаційної політики України від 09.03.2023 №06/34/2234-23, на підставі п. 8.1. Договору, Заповідник попереджає про розірвання Договору з 29.03.2023 року", - сказано у повідомленні.

Як відзначило керівництво заповідника, УПЦ було запропоновано надати список осіб для включення до складу комісії з прийняття-передання державного майна.

Список необхідно надати до 13 березня цього року. Він має складатись з двох-трьох осіб.

Раніше повідомлялося, що міністерство культури України рекомендувало не продовжувати оренду Свято-Успенської Києво-Печерської лаври та Трапезної церкви для УПЦ Московського патріархату.

Нагадаємо, в Україні відкрили кримінальні провадження проти священнослужителів Лаври, які належать до УПЦ МП і під час війни прославляли під час молебнів росію. Під час обшуків у Лаврі СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та "сумнівних" громадян рф під час безпекових заходів у приміщеннях УПЦ (МП).

Читайте також

1