Тарифи на тепло для населення не змінюватимуться до квітня 2024 року - Шмигаль

Уряд продовжив дію ПСО на ринку природного газу до середини квітня 2024 року
Головне
Тарифи на тепло для населення не змінюватимуться до квітня 2024 року - Шмигаль
Опалення, тарифи (Фото: 5.ua)
23 Серпня 2023, 09:23

Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо того, щоб забезпечити незмінність тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.

"Сьогодні Уряд продовжує дію ПСО на ринку природного газу до середини квітня 2024 року. "Нафтогаз" буде й надалі реалізувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною – 7,4 тис. грн за тисячу кубічних метрів", - заявив Шмигаль.

За його словами, дане рішення є частиною комплексних заходів з підготовки до зими.

"Працюємо над тим, щоб в оселях кожного українця було світло й тепло, а наша критична інфраструктура отримала надійний захист від російських ракет і дронів.
Працюємо солідарно, оперативно, ефективно заради нашої перемоги над ворогом і для добробуту всіх українців", - підкреслив прем'єр.

Водночас представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі заявив, що зміни до постанови про заборону збільшення тарифів на тепло будуть діяти до 15 квітня 2024 року включно.

Нагадаємо, Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" (забезпечує понад 12,4 млн українських домогосподарств) продовжила дію тарифного плану "Фіксований", який складатиме 7,96 грн. за куб. м (з ПДВ) до травня 2024 року.