Тарифи на вивезення сміття зміняться у Києві

Здорожчання пального призведе до зростання тарифів
Тарифи на вивезення сміття зміняться у Києві
Сортування сміття (фото з відкритих джерел)
16 Серпня 2022, 19:07
читать на русском

Комунальне підприємство "Київкомунсервіс" змінить вартість послуг із вивезення твердих побутових відходів.

Як повідомляє КМДА, це відбудеться у зв’язку з підвищенням ціни на пальне.

Міська влада зазначає, що "Київкомунсервіс" щодня забезпечує вивезення понад 7 тис. кубометрів або близько 1200–1300 тонн побутових відходів:

Для розуміння обсягів – це 45 вантажних залізничних вагонів щодня. На зміні щоденно задіяні майже 850 працівників і курсує близько 150 сміттєвозів.

Також столична влада нагадала, що тариф на вивезення відходів наразі залишається одним із найнижчих – він сьогодні становить менше долара з однієї особи – 36,11 грн.

Вартість послуги не коригувалась понад три роки. Підприємство працювало в межах своїх можливостей для надання якісних послуг. Однак ключовим фактором, який впливає на роботу підприємства та межу його "економічної витривалості", є ціна пального. Адже щоб заправити один сміттєвоз, що відпрацює зміну, з урахуванням нинішнього рівня цін треба не 30 чи 50 гривень, а понад 6 тис. грн, - додали в КМДА.

Зазначається, що "після критичного зростання цін на пальне майже на 75%, що вплинуло і на зростання вартості інших складових, зокрема на ціну захоронення відходів, підприємство змушене скоригувати ціну послуги".

Тож, тариф для однієї особи підвищиться на 10,26 грн: з 36,11 грн до 46,37 грн з ПДВ.

Це дозволить підприємству й надалі стабільно вивозити відходи, вчасно виплачувати заробітну плату персоналу та утримати кваліфікованих працівників, яких зараз дуже бракує, - вважають чиновники.

Нагадаємо, у травні перший заступник голови КМДА Микола Поворозник заявив, що в Києві ціну на проїзд у громадському транспорті підвищувати не будуть.

1