Телеканали Медведчука мають бути довічно заблоковані на YouTube - Зеленський

Президент звинуватив "112 Україна", NewsOne і ZIK у поширенні дезінформації
Важливо
Телеканали Медведчука мають бути довічно заблоковані на YouTube - Зеленський
YouTube Фото: Pexels
9 Березня 2021, 12:59
читать на русском

Влада України буде вимагати довічного блокування так званих телеканалів Медведчука на відеохостингу YouTube.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час форуму "Україна 30".

За словами глави держави, телеканали "112 Україна", NewsOne і ZIK прикриваються свободою слова, поширюючи дезінформацію.

Ми продовжуємо працювати, щоб на цих каналах можна було побачити тільки телевізійну настроювальну таблицю. А в інтернеті, зокрема на YouTube, вони отримали довічний бан, — сказав президент.

Читайте також

Також Зеленський вважає, що на тимчасово окуповані території України повинно транслюватися два-три українських телеканали.

На його думку, кожна медіагрупа може виділити один канал для того, щоб транслювати його на тимчасово окуповані території, наповнивши відповідним контентом.


Контекст. 8 лютого – через два тижні після блокування антиукраїнських пропагандистських каналів Медведчука в українському ефірі, працівники закритих каналів створили новий медіахолдинг "Новини".

19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО прийняло рішення націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко. Канал продовжить працювати.

Перед тим, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака  та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

1