Теплий і переважно сухий лютий обіцяють синоптики у Києві

Опади очікуються переважно у вигляді дощу
Теплий і переважно сухий лютий обіцяють синоптики у Києві
Переохолодження, зима (Фото: pexels)
27 Січня 2023, 17:37
читать на русском

За попередніми прогнозами кандидата географічних наук, старшого наукового співробітника, зав.відділу прикладної метеорології та кліматології УкрГМІ ДСНС України та НАН України Віри Балабух січень мав бути найхолоднішим місяцем цієї зими, попри достатньо високу температуру. Вона також припустила, що аномально висока температура повітря в лютому сприятиме зменшенню тривалості та суворості холодного періоду, а отже — й опалювального сезону.

Прогнози погоди на різних ресурсах підтверджують її слова. Лютий для мешканців столиці буде доволі теплим.

За прогнозами сайту wisemeteo, денна температура у Києві у лютому буде коливатися від +1 до +6, а ось в ночі можливі невеликі морози від 0 до -3. Найтеплішими будуть дні 10 та 11 лютого.

Киян очікують похмурі дні з невеликою кількістю опадів у перші два тижні. 4, 5 та 12 лютого у Києві  прогнозують сніг, 11 лютого – дощ.

Сайт meteoprog.com дає менш оптимістичні прогнози. Згідно з ними у перші три тижні місяця киянам слід очікувати морози до -8 і тільки ближче до березня температура за вікном буде підійматися до +2. Опадів майже не очікується, але буде хмарно.

Прогноз сайту gismeteо частково збігається з першим і обіцяє киянам похмурий, але теплий місяць з невеликими нічними морозами. Найтепліші дні слід очікувати з 9 по 12 лютого, а також у кінці місяця. У ці періоди температура буде підійматися до +5 та до +8.

1, 3 та 4 лютого, а також з 12 по 17 лютого у Києві очікують сніг та дощі. Також період опадів прогнозують з 20 по 23 лютого.

Нагадаємо, в Україні до кінця січня очікується незначне похолодання і переважно без опадів. Найхолодніше буде на Сході України, до мінус 10 градусів. на решті території - близько нуля.

Читайте також