Прискорене зростання цін в Україні: уряд прогнозує інфляційний сплеск
![Теплий салат з молодою картоплею й сиром: простий рецепт смакоти Теплий салат з молодою картоплею й сиром: простий рецепт смакоти](https://parlament.ua/wp-content/cache/thumb/b9/ab75ad7d324f4b9_759x425.jpeg)
Цей рецепт теплого салату з молодої картоплі поєднує солодку карамелізовану цибулю, гостру гірчичну заправку, м'який блакитний сир і свіжий мікс зелені.
Незвичним рецептом поділилося видання SHUBA.
Основні інгредієнти:
- Молода картопля - 750 г
- Оливкова олія - 1 ч. л.
- Вершкове масло (73%) - 20 г
- Ріпчаста цибуля - 2 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - 1 пучок
- Зелена цибуля - 20 г
- Блакитний сир - 150 г
- Зелений салат - 1 пучок
Інгредієнти для заправки:
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Діжонська гірчиця - 2 ст. л.
- Яблучний оцет - 1 ст. л.
- Сіль і перець - за смаком
Спосіб приготування:
- Приготуйте заправку. У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти для заправки, додайте сіль і перець за смаком. Відставте на час підготовки салату.
- Зваріть картоплю. У великій каструлі доведіть підсолену воду до кипіння. Додайте молоду картоплю і варіть приблизно 15 хвилин до готовності. Злийте воду і накрийте картоплю кришкою.
- Приготуйте цибулю. На середньому вогні розігрійте велику сковороду, додайте оливкову олію та вершкове масло. Коли масло розтопиться, додайте нарізану цибулю і часник, приправте сіллю та перцем. Готуйте, помішуючи, поки цибуля не стане м'якою і почне карамелізуватися. Додайте до сковороди зварену картоплю, посипте петрушкою та зеленою цибулею, полийте половиною заправки.
- Зберіть салат: Викладіть картоплю з цибулею на тарілку для подачі, посипте блакитним сиром. Полийте залишками заправки та розкладіть листя зеленого салату зверху. Подавайте одразу.
Спробуйте цей салат і відкрийте нові грані смаку знайомих продуктів!
Читайте також