Теплий салат з молодою картоплею й сиром: простий рецепт смакоти

Спробуйте цей салат і відкрийте нові грані смаку знайомих продуктів!
Теплий салат з молодою картоплею й сиром: простий рецепт смакоти
Салат з молодою картоплею і сиром
23 Червня 2024, 22:47
читать на русском

Цей рецепт теплого салату з молодої картоплі поєднує солодку карамелізовану цибулю, гостру гірчичну заправку, м'який блакитний сир і свіжий мікс зелені.

Незвичним рецептом поділилося видання SHUBA.

Основні інгредієнти:

  • Молода картопля - 750 г
  • Оливкова олія - 1 ч. л.
  • Вершкове масло (73%) - 20 г
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Петрушка - 1 пучок
  • Зелена цибуля - 20 г
  • Блакитний сир - 150 г
  • Зелений салат - 1 пучок

Інгредієнти для заправки:

  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Діжонська гірчиця - 2 ст. л.
  • Яблучний оцет - 1 ст. л.
  • Сіль і перець - за смаком

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте заправку. У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти для заправки, додайте сіль і перець за смаком. Відставте на час підготовки салату.
  2. Зваріть картоплю. У великій каструлі доведіть підсолену воду до кипіння. Додайте молоду картоплю і варіть приблизно 15 хвилин до готовності. Злийте воду і накрийте картоплю кришкою.
  3. Приготуйте цибулю. На середньому вогні розігрійте велику сковороду, додайте оливкову олію та вершкове масло. Коли масло розтопиться, додайте нарізану цибулю і часник, приправте сіллю та перцем. Готуйте, помішуючи, поки цибуля не стане м'якою і почне карамелізуватися. Додайте до сковороди зварену картоплю, посипте петрушкою та зеленою цибулею, полийте половиною заправки.
  4. Зберіть салат: Викладіть картоплю з цибулею на тарілку для подачі, посипте блакитним сиром. Полийте залишками заправки та розкладіть листя зеленого салату зверху. Подавайте одразу.

Спробуйте цей салат і відкрийте нові грані смаку знайомих продуктів!

Читайте також