Тепло на сході і холод - на заході: прогноз погоди на наступні три доби в Україні

По всій території України очікуються дощі, зливи та грози
Тепло на сході і холод - на заході: прогноз погоди на наступні три доби в Україні
Злива, дощ / Фото: Pexels
23 Квітня 2024, 15:39
читать на русском

Погода на найближчі три дні, з 24 по 26 квітня, навряд чи буде теплішою, ніж попередня. Сильні дощі, грози - невеликий список "сюрпризів" найближчих днів.

Про це повідомляє  Укргідрометцентр.

Середа, 24 квітня

24 квітня в Україні потеплішає - нічні та денні показники піднімуться на кілька градусів, у тому числі і на "замерзлому" за ці дні заході України, хоча тут все одно буде холодніше, ніж скрізь. Так, у західних регіонах вночі буде +6...+8 градусів, вдень - +11...+14 залежно від області. У центрі та на півночі нічні показники будуть на рівні +9...+12 градусів, а вдень - +16...+19 градусів.

24 квітня південь все ж таки відвоює у сходу перше місце за показниками "плюсів", хоча у східних областях скаржитися теж не доведеться. Так, уночі на сході буде +7...+11 градусів, залежно від області, а вдень до +20. У південних регіонах вночі буде в межах +10...+12 градусів, а вдень - +18...+24 градуси, а в Криму - і до +27. При цьому всю територію України накриють дощі, інтенсивність яких залежатиме від регіону - сильніші на заході, у центрі, на півночі, короткочасні на півдні та сході.

Четвер, 25 квітня

25 квітня в Україні буде ще тепліше. Причому умовно територію України без півдня можна буде розділити на дві частини – від заходу до Києва – холодніше, від Києва до сходу, включаючи південь, на порядок тепліше. Зокрема на заході та частині центру вночі буде не більше +3...+7 градусів, удень +12...+15. Вже на Житомирщині буде трохи тепліше - вночі +6...+8 градусів, вдень +15...+17. У самому Києві буде вночі +9...+11 градусів, а вдень - +18...+20.

У "зоні спеки" найтепліше буде на півдні, причому пальму першості знову перехоплять східні області, де, наприклад, у тій же Луганській області буде тепліше, ніж у Криму, вдень до +25 градусів, а на півострові лише до +24.

Короткочасні та помірні дощі будуть повсюдно, за винятком півострова Крим та сходу.

П'ятниця, 26 квітня

26 квітня дощі продовжаться. Їхня інтенсивність все також залежатиме від регіону - більш інтенсивні на заході, у центрі та півночі, менше - на півдні та сході.

Ймовірно, через опади температура повітря опуститься на +1...+2 градуси. І попри цю тенденцію, найтепліше буде у східних областях, удень на крайньому сході, на Луганщині, до +24.

При цьому, не складно здогадатися, що найхолодніше буде так само на заході. У Києві вночі +9...+11 градусів, удень +14...+16 градусів.

Нагадаємо, найближчими днями характер погоди у більшості областей нашої країни буде мінливим. У південних та східних регіонах збережеться переважно аномально тепла погода. Водночас на західні та північні області поширяться холодні повітряні маси і тут буде помітно менше сонячних днів. У нічні години на правобережжі відзначатимуться заморозки. Крім того, циклонічна діяльність та атмосферні фронти істотно вплинуть на погоду у ряді областей. Дощі в окремі дні супроводжуватимуться грозами та шквалистим посиленням вітру.

Читайте також

1