Теракт у Відні: загинуло четверо людей, поліція вбила нападника

Президент Єврокомісії шокована терористичним нападом у центрі Відня
Важливо
Теракт у Відні: загинуло четверо людей, поліція вбила нападника
Теракт у Відні фото: Reuters
3 Листопада 2020, 11:27
читать на русском

У столиці Австрії Відні під час теракту загинули чотири людини серед мирних громадян, ще декілька - отримали поранення. Поліція застрелила ісламістського нападника.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр внутрішніх справ Австрії Карл Негаммер заявив у вівторок, що один ісламістський терорист відповідальний за напади в центральній частині Відня. В результаті загинуло щонайменше п'ятеро людей, ще кілька людей отримали поранення, - йдеться в повідомленні.

За словами міністра, поліція застрелила ісламістського терориста та розгорнула масштабну операцію з пошуку інших нападників, залучивши до патрулювання на вулицях міста близько однієї тисячі поліцейських.

Нашому поліцейському спецпідрозділу вдалося вбити озброєного штурмовою гвинтівкою терориста, і, за наявною інформацію у нас на даний момент ще один злочинець продовжує перебувати у бігах, - заявив міністр ВСА під час пресконференції.

У поліції Відня повідомили, що контерористична операція триває, до неї залучено 150 осіб із підрозділу спецпризначення "Кобра", 100 осіб із групи швидкого реагування "Вега", а також представники поліцейсько-контррозвідувальної служби BVT та кримінальна поліція. Центр міста залишається повністю перекритим.

У МВС Австрії також заявили, що з огляду на теракт у Відні з метою безпеки посилюється контроль на кордонах з країнами-сусідами.

Читайте також

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн написала на своїй сторінці у Twitter, що шокована терористичним нападом у центрі Відня.

Я шокована та засмучена з приводу жорсткого нападу у Відні. Мої думки зараз із сім’ями постраждалих та австрійським народом. Європа повністю солідарна з Австрією. Ми сильніші, ніж ненависть та терор, - заявила вона.

Французький президент Еммануель Макрон також висловив співчуття з приводу теракту в столиці Австрії у Twitter.

Ми, французи, розділяємо шок та сум австрійців після нападу у Відні. Після Франції дружня країна зазнала нападу. Це – наша Європа. Наші вороги повинні знати, з ким вони мають справу. Ми ні перед чим не поступимося, - підкреслив він.

Нагадаємо, що  2 листопада у столиці Австрії Відні стався теракт. Раніше повідомлялося про загибель перехожого. Ще 15 осіб отримали поранення, у тому числі семеро знаходяться у тяжкому стані.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття постраждалим під час теракту у столиці Австрії.

1