Теракт в Афганістані: загинуло понад 30 військових, ще 24 поранені

Цей теракт став одним із найкривавіших нападів на афганські сили безпеки
Теракт в Афганістані: загинуло понад 30 військових, ще 24 поранені
Теракт в Афганістані (фото: Anadolu News)
30 Листопада 2020, 07:05
читать на русском

У неділю, 29 листопада, стався теракт на одній з військових баз поблизу афганського міста Газні, що є столицею провінції Ганзі. Щонайменше 30 людей загинули в результаті вибуху, 24 особи отримали різноманітні поранення.

Про це передає AFP.

Місцева влада повідомила, що до військової бази під'їхав начинений вибухівкою автомобіль, за кермом якого сидів терорист-смертник. Повідомляється, що всі загиблі та поранені внаслідок теракту були військовослужбовцями та силовиками.

Цей теракт став одним із найкривавіших нападів на афганських військових зі скоєних протягом останніх місяців.

Читайте також

Поки що жодне з екстремістських угруповань, що є на території країни, не взяло на себе відповідальність за цей напад.

Напад відбувся на тлі повідомлень про досягнення певних успіхів у переговорному процесі між урядом у Кабулі та керівництвом радикального ісламістського руху "Талібан" щодо врегулювання багаторічного збройного протистояння в Афганістані. Про прогрес у перемовинах повідомляли напередодні представники руху "Талібан". Офіційних заяв щодо цього з боку представників афганського уряду не було.

Зазначається, що саме компроміс між талібами та афганським урядом має стати запорукою виведення американських військ та військ країн-членів НАТО та їхніх союзників з Афганістану.

Нагадаємо, що 24 листопада в Афганістані стався подвійний теракт, унаслідок якого загинуло 17 людей, ще 50 отримали поранення.