Термін дії "зеленого" COVID-сертифіката скоротили до 270 днів

Новий строк дії стосується усіх типів документа: внутрішнього; іноземного; міжнародного.
Головне
Термін дії "зеленого" COVID-сертифіката скоротили до 270 днів
Сертифікат на Дії Фото: thedigital.gov.ua
19 Січня 2022, 16:11
читать на русском

Кабінет міністрів скоротив строк дії "зеленого" COVID-сертифіката з 365 до 270 днів. Сертифікати після бустерної дози також будуть діяти 270 днів.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 19 січня.  Так, новий термін стосується усіх типів документа: внутрішнього; іноземного; міжнародного.

Усі, хто отримав бустерну дозу щеплення проти COVID-19, зможуть згенерувати новий сертифікат у додатку "Дія" наприкінці січня.

Тепер всі, хто вакцинувався бустером, третьою (дозою), відразу термін дії сертифіката, який генерується в "Дії", буде продовжений на 270 днів, 9 місяців, - сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час засіданні уряду.

У пояснювальній записці до проєкту зазначається, що країни Європейського Союзу почали скорочувати строк чинності COVID-сертифікатів до 270 днів. Зокрема, це Ліхтеншейн, Німеччина, Литва, Латвія, Австрія, Чехія. Решта держав, виходячи з динаміки, також найближчим часом планують змінити строк дії сертифікатів.

Отже, для належної взаємодії із довірчою мережею Європейського Союзу та з урахуванням результатів спостережень щодо періоду дієвості вакцин, Україні також доцільно застосувати зазначений строк, - йдеться в документі.

Нагадаємо, COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби з'явиться наприкінці січня. Доти усі, хто вакцинувався бустером, зможуть користуватися зеленим сертифікатом про повну вакцинацію.

Нині Україна готується приєднатися до глобальної мережі COVID-сертифікатів, яка здатна охопити усі країни світу.

Читайте також

1