Тікаючи від поліції, водій-порушник розбив п'ять автівок - фото 

Поліцейським довелося 35 км гнатися за порушником
Тікаючи від поліції, водій-порушник розбив п'ять автівок - фото 
ДТП на Рівненщині Фото: rv.npu.gov.ua
25 Липня 2022, 21:50
читать на русском

У Рівненській області поліцейські, аби затримати водія-порушника, 35 кілометрів гналися за ним.

В обласному управлінні Нацполіції 3, що 24 липня на спецлінію 102 надійшло повідомлення від жительки села Буща Рівненського району, що малознайомий чоловік приїхав до її господарства та погрожував уночі спалити будинок.

Зі слів жінки, чоловік поводився агресивно та неадекватно. Коли ж на виклик прибув екіпаж СРПП відділення поліції № 6 (м. Здолбунів), правопорушник уже втік. Жінка повідомила, що він пересувається він на автомобілі Skoda Octavia.

ДТП на Рівненщині Фото: rv.npu.gov.ua

Авто порушника громадського спокою поліцейські знайшли у селі Озерко, на вимогу інспекторів зупинитися водій не зупинився, згодом він проігнорував вимогу зупинитися ще одного екіпажу із проблисковими маячками та сиреною у Здовбиці.

Правоохоронцям довелося викликати додаткові екіпажі для затримання порушника.

ДТП на Рівненщині Фото: rv.npu.gov.ua

Зокрема, коли поліцейські намагалися заблокувати Skoda Octavia вже у Рівному, водій протаранив службове авто правоохоронців Renault Duster, а потім і Mitsubishi Outlander, що стояв на дорозі із ввімкненими проблисковими маячками.

Продовжуючи рух уже на вулиці В’ячеслава Чорновола водій легковика допустив лобове зіткнення із поліцейським авто Skoda Rapid, водію якого вдалося зупинити порушника. Внаслідок ДТП постраждав 27-річний старший сержант поліції. Його із закритою черепно-мозковою травмою, множинними гематомами та осадженнями госпіталізували до лікарні, - розповіли у поліції.

ДТП на Рівненщині Фото: rv.npu.gov.ua

Водій Skoda виявився 36-річний житель села Залісся Рівненського району. Під час ДТП він не травмувався. Поліцейські кажуть, що чоловік, який влаштував погоню, не був п'яним. Свою поведінку поліцейським він не зміг пояснити.

Сусіди порушника розповіли правоохоронцям, що неадекватну поведінку і раніше помічали за ним. Зокрема, він став так поводитися після автопригоди, в яку потрапив за кордоном.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 286 КК України. Усі обставини ДТП встановлюються, у рамках кримінального провадження призначатимуться експертизи, зокрема й судово-психіатрична.