Тіло п'ятирічного хлопчика дістали зі ставка рятувальники у Миколаївській області 

Дитина, за якою доглядала бабуся, пропала з двору і не повернулася додому
Тіло п'ятирічного хлопчика дістали зі ставка рятувальники у Миколаївській області 
Рятівники у човні Фото: ДСНС
17 Березня 2021, 16:22
читать на русском

Тіло зниклого п'ятирічного хлопчика дістали зі ставка рятувальники у Миколаївській області.

Як повідомили у поліції, батьки привезли дитину до бабусі, яка проживала в селі Воєводське Арбузинського району.

Поки дорослі займались своїми справами, дитина мала знаходитись під наглядом 72-річної бабусі, проте хлопчик з території домоволодіння пішов. Помітивши відсутність малюка через декілька годин, рідні кинулись на його пошуки. Хлопчика знайшли вже мертвим у ставку, розташованому неподалік, - розповіли правоохоронці.

Для встановлення остаточної причини смерті тіло дитини направили на судово-медичну експертизу.

Читайте також

За фактом смерті хлопчика, як того вимагає процедура у подібних випадках, слідчі відкрили кримінальне провадження за п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України "Умисне вбивство малолітньої дитини".

Також розпочато розслідування за ст. 166 КК України "Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною", санкція якої передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Триває розслідування, у ході якого поліцейські з’ясовуватимуть усі обставини трагедії та ступінь провини кожного з дорослих.

Нагадаємо, 7 березня у селі Щасливе Херсонської області зникла семирічна дівчинка. Її шукали поліцейські, кінологи, волонтери. 11 березня стало відомо, що зниклу дитину знайшли мертвою в сільськогосподарському приміщенні одного з домоволодінь. В ході візуального огляду поліціянти встановили, що смерть дитини була насильницькою.

14 березня поліція затримала підозрюваного у зґвалтуванні та убивстві семирічної Марійки з села Щасливе у Херсонській області. Чоловік може отримати довічне позбавлення волі.

1