Тім Кук з'явився на презентації Apple у синьому светрі та жовтих Apple Watch

Компанія заборонила доступ Росії навіть до презентації нових продуктів
Тім Кук з'явився на презентації Apple у синьому светрі та жовтих Apple Watch
Тім Кук / Фото: t.me/zedigital
8 Березня 2022, 20:56
читать на русском

Ввечері 8 березня відбулась презентація Apple. Тім Кук у синьому светрі та жовтих Apple Watch🇺🇦.

Компанія представила оновлені моделі iPhone SE 5G, iPad Air, MacBook Air та MacBook Pro. Крім цього, аналітики чекають на оновлення iOS до версії 15.4.

Презентація iPhone SE

Як і очікувалося, компанія Apple презентувала iPhone SE третього покоління. Новинка поєднує класичний дизайн і найсучасніше залізо. Це найдоступніший смартфон Apple із підтримкою стільникового зв'язку п'ятого покоління (5G).

Новий iPhone SE зовні нічим не відрізняється від попередника, який вийшов у 2020 році. Той своєю чергою, повторював дизайн iPhone 8 із 2017 року.

Новинка отримала 4,7-дюймовий екран Retina HD, який має широкі рамки з торцем. На верхній розташована фронтальна камера, а на нижній – сканер відбитків пальців TouchID. Тильна панель виготовлена ​​зі скла. До речі, Apple заявляє, що новинка оснащена міцним склом, як спереду, так і ззаду.

Ключова відмінність нового iPhone SE від попередника - однокристальна платформа Apple A15 Bionic (як iPhone 13), яка тут прийшла на зміну чіпу Apple A13 Bionic. Новий процесор крім куди більш високої продуктивності має ще одну важливу перевагу - він підтримує зв'язок 5G. Також новий чіп забезпечує більш високу енергоефективність, що разом із збільшеною батареєю забезпечує більш тривалий час автономної роботи.

Що ж до інших характеристик, то тут обійшлося без серйозних змін. Тильна камера одиночна, побудована на 12 Мп датчику, має оптику з діафрагмою f/1.8 і підтримує оптичну стабілізацію зображення. Компанія заявляє, що новинка отримала більш просунуту програмну складову камеру, яка добре прибирає шуми та інші артефакти, забезпечуючи високу якість фото та відео. Фронтальна камера має роздільну здатність 7 Мп.

Apple iPhone SE третього покоління надійде у продаж 18 березня (замовлення з майбутньої п'ятниці), за ціною 429 доларів. Зауважимо, що iPhone SE минулого покоління коштував 399 долара.

1