Time вперше обрав "Дитину року"

Перемогла 15-річна дослідниця у сфері високих технологій
Time вперше обрав "Дитину року"
Гітанджалі Рао на обкладинці журналу Time Фото: Time Magazine
5 Грудня 2020, 06:30
читать на русском

Американський журнал Time, який щорічно називає "Людину року", у 2020 році створив нову категорію "Дитина року".

У номінації перемогла 15-річна дослідниця у сфері високих технологій Гітанджалі Рао, повідомляється на сайті Time.

У 2020 році журнал в партнерстві з каналом Nickelodeon обрав Гітанджалі Рао з 5000 дітей в США у віці від 8 до 16 років в категорії "Дитина року", яка, на думку видання, повинна служити "барометром для оцінювання нових лідерів наймолодшого покоління Америки".

Останні 92 роки журнал Time обирав "Людину року". У 2019 році нею було названо Грету Тунберг. Тоді було оцінено її рух за боротьбу з кліматичними змінами на тлі інших молодіжних рухів останніх років, що змінюють світ, і це ясно дає зрозуміти, що сьогодні молоді люди мають великий вплив і що вони використовують цей вплив для формування світу, відповідного їх баченню, - повідомляє журнал.

Читайте також

Спеціально створена комісія відібрала в цьому році п'ять фіналістів. Ці діти "виростили їжу для тих, хто переживає кризу, розробили іграшки для дітей з обмеженими можливостями та почали розмови про расову справедливість", - зазначає видання.

Щодо Гітанджалі Рао, то зазначається, що вона не тільки досліджує наукові інструменти, такі як штучний інтелект і сенсорні технології вуглецевих нанотрубок, а й застосовує їх для розв'язання проблем у повсякденному житті.

Гітанджалі Рао на обкладинці журналу Time

Гітанджалі Рао Фото: Time Magazine

Нагадаємо, у листопаді американський словник Merriam-Webster обрав слово 2020 року. Ним стало "pandemic", тобто "пандемія" або "пандемічний". Слово має коріння латинської та грецької мов, і є комбінацією "pan" - для всіх, "demos" - район, країна, люди.

1