Міносвіти оприлюднило перелік країн, у яких зможуть скласти НМТ українські випускники

У перекладі з англійської cupcake означає "торт у чашці". Але рецепт капкейків набагато простіший, готується швидше тортів. До тіста можна додавати ягоди, горіхи, родзинки. Є рецепти шоколадних капкейків, з апельсинами. Вам неодмінно сподобаються бананові капкейки – рецепт дуже смачний і швидкий, головне витримати чіткі пропорції компонентів.
Інгредієнти
- 150 г цукру
- 130 г пшеничного борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 яйце
- 0,50 ч. л. соди
- 100 г бананів
- 100 мл молока
- 50 г вершкового масла
- 50 г шоколаду
- Щіпка солі
- Ванільний цукор
Змішаємо цукор, борошно, розпушувач, сіль і соду.
В іншій мисці розтираємо виделкою банан, додаємо яйце, молоко, масло та ванілін. Збиваємо міксером 2-3 хвилини. Молоко та яйце повинні бути кімнатної температури, масло розтопленим. 100 г бананів – це 2 банани середнього розміру, краще взяти сильно стиглі та м'які.
Додаємо суміш з борошном до бананової суміші, вимішуємо до однорідності та розподіляємо по формах, вистелених папером. Формочки заповнюємо на три чверті.
Випікаємо бананові капкейки при 180°С протягом 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Готові капкейки прикрасимо шоколадною глазур'ю: банан і шоколад – це чудове поєднання. Для цього розтопимо шоколад на водяній бані. Трохи охолоджуємо та акуратно занурюємо верхівку кожного тістечка в шоколадну масу.
Капкейки можна декорувати білковою глазур'ю, масляним кремом, ягодами, цедрою, кокосовою стружкою або кольоровою кондитерською посипкою.
Подаємо капкейки в красивих паперових формочках: вони зберігають свіжість і надають десерту привабливість.
Читайте також