Торт у чашці: рецепт бананових капкейків

Капкейк – маленьке бісквітне тістечко, стильно прикрашений кекс
Торт у чашці: рецепт бананових капкейків
25 Листопада 2023, 21:53
читать на русском

У перекладі з англійської cupcake означає "торт у чашці". Але рецепт капкейків набагато простіший, готується швидше тортів. До тіста можна додавати ягоди, горіхи, родзинки. Є рецепти шоколадних капкейків, з апельсинами. Вам неодмінно сподобаються бананові капкейки – рецепт дуже смачний і швидкий, головне витримати чіткі пропорції компонентів.

Інгредієнти

  •  150 г цукру
  •  130 г пшеничного борошна
  •  1 ч. л. розпушувача
  •  1 яйце
  •  0,50 ч. л. соди
  •  100 г бананів
  •  100 мл молока
  •  50 г вершкового масла
  •  50 г шоколаду
  •  Щіпка солі
  •  Ванільний цукор

Змішаємо цукор, борошно, розпушувач, сіль і соду.

В іншій мисці розтираємо виделкою банан, додаємо яйце, молоко, масло та ванілін. Збиваємо міксером 2-3 хвилини. Молоко та яйце повинні бути кімнатної температури, масло розтопленим. 100 г бананів – це 2 банани середнього розміру, краще взяти сильно стиглі та м'які.

Додаємо суміш з борошном до бананової суміші, вимішуємо до однорідності та розподіляємо по формах, вистелених папером. Формочки заповнюємо на три чверті.

Випікаємо бананові капкейки при 180°С протягом 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Готові капкейки прикрасимо шоколадною глазур'ю: банан і шоколад – це чудове поєднання. Для цього розтопимо шоколад на водяній бані. Трохи охолоджуємо та акуратно занурюємо верхівку кожного тістечка в шоколадну масу.

Капкейки можна декорувати білковою глазур'ю, масляним кремом, ягодами, цедрою, кокосовою стружкою або кольоровою кондитерською посипкою.

Подаємо капкейки в красивих паперових формочках: вони зберігають свіжість і надають десерту привабливість.

Читайте також

1