Традиційно тепліший за норму: в Укргідрометцентрі розповіли про погоду у квітні

Найвищу температуру повітря очікують на заході України, Вінниччині та Одещині
Традиційно тепліший за норму: в Укргідрометцентрі розповіли про погоду у квітні
Весна (Фото: pexels)
26 Березня 2024, 15:44
читать на русском

Середня місячна температура у квітні 2024 року прогнозується 8-13 градусів тепла, в Карпатах 6-7 градусів тепла, що близько до норми. У більшості західних, Вінницькій та Одеській областях на 1-1,5 градуса вище за норму.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 30-52 мм, в Карпатах 60-89 мм, що в межах норми.

Дані багаторічних спостережень свідчать, що у квітні середня місячна температура повітря складає 7-11 градусів тепла, в гірських районах 2-6 градусів тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря становить 5-16 градусів морозу, в Чернігівській, Сумській, Харківській областях та в Карпатах 17-22 градусів морозу, у південній частині місцями 3-5 градусів морозу.

Абсолютний максимум температури повітря - 26-33 градусів тепла, в гірських районах 21-22 градусів тепла.

Середня місячна кількість опадів складає 22-62 мм, у більшості районів Закарпаття та в Карпатах 65-84 мм, на високогір′ї Карпат 102-117 мм.

Нагадаємо, з 27 березня передбачається відчутне потепління, тепла погода охопить усю Україну.

На початку квітня 2024 року в Україну повернеться тепло, а небо буде ясним і сонячним. Опадів буде мало, а температура повітря поступово зростатиме і буде досить тепло. Однак на початку другої декади очікується кілька днів похолодання та дощі.

Своєю чергою, перша декада травня 2024 року в Україні розпочнеться з помірного весняного тепла. Можлива волога погода, але без сильних та затяжних дощів. Температура повітря трохи збільшиться, є можливість короткочасних дощів. А ось наприкінці травня можливий неприємний сюрприз у вигляді похолодання та заморозків.