Треба готуватися до найгіршого: лікар про нову хвилю коронавірусу

Новий штам "Дельта" погіршить ситуацію з ковідом в країні
Головне
Треба готуватися до найгіршого: лікар про нову хвилю коронавірусу
Лікарня, кисень, ліжка Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова
26 Серпня 2021, 10:21
читать на русском

Лікарі прогнозують нову хвилю COVID-19 в Україні та закликають готуватися до можливих спалахів інших інфекційних захворювань.

Відомий український лікар, член-кореспондент Національної академії медичних наук України Борис Тодуров вважає, що через поширення штаму "Дельта" ситуація з коронавірусом в Україні значно погіршиться.

В етері телеканалу "Україна 24" на запитання, чи чекати восени нової хвилі COVID-19, лікар відповів:

Мені здається, що буде. Може бути не така висока, але мені здається, що погода і новий штам збільшать кількість хворих. Ми, лікарі, завжди розраховуємо на найгірший варіант перебігу будь-якої хвороби і готуємося до найгіршого. Коли я йду на операцію, я завжди готуюся до найгіршого, що я можу побачити в операційній рані.

На його думку, "в цілому медицина повинна бути готовою до найгіршого розвитку подій".

Так що, думаю, нам треба готуватися. Можуть бути не тільки штами коронавірусу. Завтра з'явиться ще якийсь вірус, типу Ебола або ще чогось, з чим буде дуже складно боротися. Тому всі ці речі повинні передбачатися, і на складах повинні лежати засоби захисту та інші запаси, - каже Тодуров.

Нагадаємо, аналітик Євген Істрєбін вважає, що в Україні значно погіршиться ситуація з ковідом та зросте кількість ушпиталених з коронавірусом. На його думку, до погіршення ситуації призведе святкування Дня Незалежності, яке відбувалося без дотримання карантинних вимог.

Читайте також

1