Три АЕС відключилися від мережі, а на Запорізькій атомній - блекаут

Такими є наслідки сьогоднішньої ракетної атаки агресора
Головне
Три АЕС відключилися від мережі, а на Запорізькій атомній - блекаут
Південноукраїнська АЕС / Фото з мережі
23 Листопада 2022, 17:30
читать на русском

Сьогодні, 23 листопада, через російські ракетні удари від української електромережі відключилися Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС.

Про це повідомляється у заяві "Енергоатома".

"Через зниження частоти в енергосистемі України на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені. Наразі вони працюють у проєктному режимі, без генерації у вітчизняну енергосистему", - розповіли в компанії.

В "Енергоатомі" заспокоюють українців, що радіаційний фон на майданчиках цих АЕС і прилеглих територіях не змінився. Всі показники в нормі. Як зазначають в компанії, видача електроенергії відновиться, коли нормалізується робота енергосистеми.

"Також через зниження частоти було зупинено живлення власних потреб Запорізької АЕС з енергосистеми України. Станція перейшла в режим повного блекауту. Всі дизель-генератори - в роботі. Радіаційний фон на майданчику ЗАЕС залишається в нормі", - повідомили в компанії.

Як відомо, сьогодні росія здійснила чергову масовану ракетну атаку на українську енергосистему. Лише по Києву держава-агресорка випустила 31 ракету, 21 з них збила ППО. Відомо про трьох загиблих та 11 поранених людей. У місті повністю відключене водопостачання, частина Києва без світла. Також частково або повністю знеструмлені майже всі інші регіони України.

1