Троє українців у топ100 найвпливовіших у світі: хто опинився у списку

Головнокомандувач ЗСУ та Зеленський потрапили в рейтинг категорії "Лідери"
Важливо
Троє українців у топ100 найвпливовіших у світі: хто опинився у списку
Time
23 Травня 2022, 18:40
читать на русском

Американське видання Time оприлюднило рейтинг "100 найвпливовіших людей світу".

До рейтингу в категорії "Лідери" потрапили двоє українців, серед яких Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та президент України Володимир Зеленський.

До категорії "Новатори" потрапила головна редакторка видання "Українська Правда" Севгіль Мусаєва.

У "Лідерах" також значиться російський президент, диктатор владімір путін.

В описі до позиції путіна в рейтингу зазначається, що це "божевільний, здатний спричинити криваву баню в центрі Європи у 21 столітті":

Можливо, справжня місія володимира путіна – давати уроки. Усім — від світових лідерів і експертів до простих людей. Особливо добре йому це вдалося в 2022 році. Він ще раз нагадав нам, що шлях, який починається з "тільки фальсифікації виборів", завжди закінчується диктатурою. А диктатура завжди веде до війни. Це урок, який ми не повинні були забувати.

Світові лідери роками лицемірно говорили про "прагматичний підхід" і переваги міжнародної торгівлі. Таким чином, вони дозволили собі отримати вигоду від російської нафти і газу, а влада путіна посилювалася. Між санкціями та військово-економічною допомогою ця війна буде коштувати в сотні разів дорожче тих вигідних нафтогазових контрактів, підписання яких раніше святкували шампанським.

Путін нагадав усім нам про "качиний тест": якщо щось схоже на качку, плаває, як качка, і крякає, як качка, то, ймовірно, це качка. У цьому випадку слід застосувати ту саму логіку: якщо хтось знищує незалежні ЗМІ, організовує політичні вбивства та дотримується своїх імперських марень, то це божевільний, здатний спричинити криваву баню в центрі Європи в 21 столітті. І не варто його обіймати на міжнародних форумах. Прямо зараз путін також дає урок про те, як звести нанівець економічні здобутки своєї країни за 20 років.

Однак відповідь на головне питання, яке він ставить — як зупинити злого божевільного, що має армію, ядерну зброю та членство в Раді Безпеки ООН, — ще не знайдено. І ми повинні знайти цю відповідь.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський також став найвпливовішою людиною 2022 року за версією читачів журналу Time.

Читайте також

1