Тупицький - вали до Ростова! - активісти прийшли під будинок судді

Вони встановили шибеницю, запалили фаєри і скандували
Головне
Тупицький - вали до Ростова! - активісти прийшли під будинок судді
Протест під будинком Тупицького (фото: РБК)
7 Листопада 2020, 16:05
читать на русском

У Василькові біля будинку голови Конституційного суду України Олександра Тупицького люди влаштували акцію протесту "Автопробіг до будинку голови КСУ: Тупицький - вали до Ростова!", у якій розпочались сварки та штовханина між правоохоронцями та учасниками акції.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Близько 30 автомобілей виїхали до міста Васильків, що розташоване за 20 км на південний захід від Києва. Це місто входить в "червону" зону карантину, де діє обмеження на масові заходи (не можна більше 20 осіб). Саме через це поліція не пропускає активістів, - йдеться у повідомленні.

Акція "Автопробіг до будинку голови КСУ: Тупицький - вали до Ростова!"розпочалася сьогодні зранку у Києві біля входу на стадіон "Динамо" і перенеслась до будинку голови Конституційного Суду України. Організовують її Автомайдан і Центр Протидії Корупції.

Закликаємо всі проукраїнські сили, всіх людей зі здоровим глуздом забути про політику, сварки, образи й приєднатися до акції. Зараз вирішується, чи будемо ми та наші діти жити в цивілізованій країні чи в олігархаті "руського міра", – написали організатори автопробігу у соцмережі Facebook.

Читайте також

Пізніше учасників автопробігу таки пропустили до паркану будинку, передає Lb.ya.

Вони встановили шибеницю, запалили фаєри і скандували "Слава Україні, Тупицького у відставку", - йдеться у повідомленні.

Учасники акції нагадали Тупицькому, що першим піти у відставку має голова Конституційного Суду. Після завершення акції шибеницю розібрали і прибрали.

Нагадаємо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за недостовірне декларування.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо голови Конституційного суду за фактами державної зради та незаконного відчуження земельної ділянки на території Криму за законами Російської Федерації.