Турецькі археологи знайшли могилу святого Миколая

Археологічні розкопки на цьому місці розпочалися ще наприкінці 20 століття
Турецькі археологи знайшли могилу святого Миколая
27 Жовтня 2022, 21:41
читать на русском

Археологи на півдні Туреччини виявили оригінальне місце поховання Святого Миколая. Хоча дослідники вже знали, що тіло святого було поховано в церкві четвертого століття нашої ери в турецькій провінції Анталія, його останки були вкрадені приблизно через 700 років після смерті, тому конкретне місце, де він спочатку був похований, залишалося загадкою.

Про це розповідає Live Science.

1087 року нашої ери більшу частину останків святого Миколая вивезли з місця поховання з саркофагу. Сама церква Святого Миколая в Демрі збереглася понад тисячоліття, а археологічні розкопки розпочалися наприкінці 20 століття.

Завдяки цій роботі дослідники виявили фундамент ранньої церкви, вкритий піском. Осман Еравшар, голова Регіональної ради зі збереження культурної спадщини Анталії, оголосив про виявлення могили Святого Миколая на підставі фрески із зображенням Ісуса.

Він додав, що під час розкопок виявили "підлогу, на яку ступали ноги святого Миколая" з первісної церкви. Також було знайдено первісне місце поховання святого Миколая. Коли кості святого викрали в 11 столітті, було відсунуто кілька саркофагів, через що було неможливо встановити їхнє початкове місцеперебування.

Він зазначив, що саркофаг святого Миколая, мабуть, був поміщений в особливе місце, і це частина з трьома апсидами, вкрита куполом. Там знайшли фреску з Ісусом Христом із грецькими словами "благодать", яка могла відзначати його точну могилу.

1